Forum
POMOCY!!!
| . | . | . | . | . |
|---|---|---|---|---|
| Autor | Wypowiedź | |||
|
Nie jestem expertem w dziedzinie uzaleznien, ale wiem ze najwazniejsze to dostrzec problem, Widze, ze uswiadomilas to juz sobie, wiec bardzo dobrze. Mysle ze teraz przyszla pora na jakas terapie. Niebezpieczenstwo rpg chyba polega na tym ze oprocz nowych znajomych i zajecia wolnego czasu wcielasz sie w jakas postac inna od Ciebie, majaca inne wady i zdolnosci. Moze nawet lepiej odnajdujesz sie w zyciu i radzisz sobie w realiach gry, jednak pamietaj ze to wszystko iluzja a tamten swiat nie jest rzeczywisty. Twoja wirtualna postac nie czuje zmeczenia, glodu, moze umierac wiele razy i odradzac sie. Pewnie weszlas w nia psychicznie na tyle gleboko, ze nie docieraja do Ciebie sygnaly z Twojego organizmu? Z tego co moglbym doradzic to powinnas zastanowic sie nad ograniczeniem czasu spedzanego na graniu. Wiem ze to nie latwe i trzeba dopiero znalesc skuteczne metody. Gra chyba juz przyczynila sie do degradacji Twojego zycia w realu, a ono jest chyba wazniejszedla CIebie. Patrzac na to sprobuj zajac sobie jakos czas, na poczatek musisz miec jakies bardzo wciagajace zajecie i dajace jak najwiecej satysfakcji, potem zacznij wracac do codziennych spraw. |
||||
|
Opis: Marzenie: nie podcinajmy skrzydeł |
||||
| odpisz | cytuj | " | ||
|
Nie znam się w ogóle na psychologii i uzależnieniach, ale jeżeli uważasz, że internet rujnuje Ci życie i zdrowie, spróbuj wziąć do ręki długopis i opisz Swoje życie. Właśnie nie na klawiaturze komputera, tylko na zwykłej kartce papieru i długopisem. Lady, piszesz pięknie, masz dużą wiedzę i przeżyłaś wiele trudnych chwil w Swoim życiu. Może czas odskoczyć od internetu i zacząć żyć inaczej. Pisz, Lady, może stworzysz piękną książkę dla młodzieży? Życzę Ci tego z całego serca. Pozdrawiam!!! |
||||
|
Opis: Jestem rolnikiem, mieszkanką maleńkiej wsi na ziemi warmińskiej. Marzenie: Radosna nowina |
||||
|
MOj drogi Aniołku, wiem, że życie w realu, jest trudniejsze niż w wirtualnej rzeczywistości, że brak prawdziwych przyjaciół może wzmacniać chęć bycia, w grze,w świecie innym od tego, kreować postać itd., ale wiem też, że życie w świecie rzeczywistym dostarcza tak wielu wrażeń jakich nikt i nic,co nie rzeczywiste, dostarczyć nie może. Co do Twojego rzeczywistego problemu (nie jest nim uzależnienie od komputera, internetu), samotności, to jest kilka sposobów, by to zmienić. Powyższe rady, mądrych ludzi są,bardzo dobre i chciałam dorzucić kilka od siebie. Najważniejsza rada (choć radzić nie lubię,wole słuchać innych i podsuwać pomysły na zmianę, czy rozwiązanie danego problemu). Podstawa to, Bądź sama dla siebie najważniejsza ( to nie egoizm, tylko zdrowy rozsądek i klucz do lepszego zrozumienia wielu spraw, problemów), co to znaczy? Mów i myśl o Sobie dobrze, w każdej sytuacji. Pozytywne myślenie to klucz do sukcesu. Do lepszego i głębszego poznania Siebie. Ludzie z tego portalu wiedzą, że Jesteś: dobrym, wartościowym i mądrym człowiekiem. My to wiemy, teraz tylko, Ty sama w to uwierz, a Twój sposób patrzenia na świat się zmieni i będziesz otwarta na nowe znajomości, na ludzi. Jak masz ochotę to pisz na portalu, albo prywatnie, postaram się, ci jakoś pomóc, chociaż nie wiem czy umiem. |
||||
|
Opis: spełnianie marzeń jest sensem mojego życia. |
||||
|
Gdzie się podziewasz, Lady nasza miła? Bardzo się o Ciebie niepokoję. Czyżbyś naprawdę poważnie zachorowała? Odezwij się, proszę!!! |
||||
|
Opis: Jestem rolnikiem, mieszkanką maleńkiej wsi na ziemi warmińskiej. Marzenie: Radosna nowina |
||||
|
Wiem o czym jest mowa. Ja tez zawsze wyroznailem sie z tlumu. Odpowiedniejszym okresleniem bylo by wyalienowany. Zawsze mi nie wychodzilo zawieranie znajomosci. Zawsze sie staralem dorownac innym, byc kims innym. Zapomnialem o byciu soba, bo to bylo inne. Tez ucielkem w nalog. Ja ucieklem w alkohol i wtenczas bylo super. Tak mi sie wydawalo, bo moglem udawac kogos innego, albo byc wyluzowanym i miec wszystko w nosie. Od przeszlo roku zaprzestalem tego sportu i zaczalem sie uczyc asertywnosci i doszedlem do wniosku, ze ja moge sie naginac do rzeczywistego swiata ale do granic. Jetsem jak trzcina, dam sie nagiac wiatrowi, ale do granic i koniec. Co do liczby znajomych. Mam garstke. Doszedlem do wniosku, ze lepiej miec jednego, ale porzadnego przyjaciela, znajomego czy kogo kolwiek z kim moge spedzac czas, a nizeli stu falszywych i z ktorymi nie czuje sie swobodnie. |
||||
|
Opis: Marzenie: Swinka |
||||
|
Ja także życzę powodzenia w grze Lady, bo wiem jak to jest gdy cie gra wciągnie. Ja gram ostatnio w nowoodkrytą grę logiczną (bo te uwielbiam) i jestem najlepsza, pierwsze miejsce w rankingu. |
||||
|
Opis: spełnianie marzeń jest sensem mojego życia. |
||||
|
!!!!! |
||||
|
Opis: Pomysł na nazwę loginu zaczerpnąłem ze szczerego zadowolenia. Dotyczy ono tego, że odnalazłem tak wspaniałą stronę- w której inni ,, inwestują ,, w marzenia, nie odrzucają ich i wspierają w realizacji. I właśnie z tego (innym może wydawać się - błahego lecz ja tak nie uważam) powodu jestem naprawdę bardzo szczęśliwy. Bo przecież słowo MARZENIE- to najpiękniejsze słowo na świecie ! Zgadzacie się ... ? Marzenie: SIŁA MARZEŃ vs PROBLEMY W ICH REALIZACJI |
||||
|
Witam Cię, Lady! Przykro mi, że masz kłopoty. Jesteś wspaniałą, młodą osobą i to niesprawiedliwe, że realny świat odwraca się od Ciebie - a może to Ty uciekasz od niego? Nie marnuj młodości w wirtualnym świecie. Młodość to najpiękniejszy wiek naszego życia, powinien być czasem radości, nie smutku i rozpaczy! Proszę Cię, jeżeli nie możesz sobie poradzić z uzależnieniem - szukaj pomocy specjalistów. Najważniejszy krok już zrobiłaś, wiesz, że toniesz i szukasz pomocnej dłoni, która wyciągnie Cię z topieli. Proszę raz jeszcze - ratuj się wszelkimi sposobami. Życie jest piękne - mimo wszystko... Pozdrawiam!!! |
||||
|
||||